Saturday, January 23, 2010

Boduri ve günümüz fitbolcularına sitem


Takvim yaprakları 1940'ı gösterirken İstanbul'da yetenekli genç bir Galatasaray'lı futbolcu olan Boduri lakaplı Nikola Büyükvafiadis oynadığı Beyoğluspor maçından sonra askerliğini yaptığı birliğine dönerken zatürreye yakalanıp hayatını kaybetmiştir. Niye zatürreye yakalanmıştır? Çünkü bütün o uzun yolu kar altında yürüyerek almıştır. Bu yetekli genç için izleyenler Lefter'den daha iyi bir futbolcu olduğunu söylemişler.


Burdan nereye geleceğim. Hazır kış gelmişken, Boduri'de kış koşulları yüzünden hayatını kaybetmişken, günümüz fitbolcularının şımarıklığına geleceğim. Şimdikiler milyonlar dolarlar alıyorlar, Porşlara Lamborcinilere biniyorlar, maçlardan sonra sıcak otobüslerine binip staddan ayrılıyorlar amaaa hala mutlu değiller, hep şikayet hep şikayet. Yok zemin ıslaktı, yok aman çok kuruydu, çimlerin üstü azıcık sararmıştı. Bırakın ulan bu ayakları, Boduri ve onun zamanında futbol oynayanların koşullarını düşünün sonrada kıçınızı kaldırıp formalarınızın hakkını verin ulan.


Saygılar...

4 comments:

Diego said...

hassasiyetin icin cok tesekkurler Aydincim.. keske herkes senin gibi antenli olsa..

aepikman said...

ahh keşkem keşkem

Can said...

ulann delgado ya niye laf ediyosun adam sakaatt lamborcini filan falan

aepikman said...

Sakat olmasa çok mu farklı olur ulan. Deplasmana gitmez gitsede adam gibi oynamaz gol atamaz yalan mı. yoksa büyük kaptanınıza laf yok.