Monday, March 1, 2010

PS3'lerin sesizliği





Efenim dün gece 2 itibariyle Playstation 3 konsollarında oyun oynamaya kalkıldığında makina throphylerinize ulaşılamıyor, lütfen oyundan çıkın uyarısı verip oyundan çıkarıyor sizi. Ayrıca sistem tarihini 01/01/2000'e ve saatleri 00:00'a alıyor. Sony yaptığı açıklamada kalın kasa PS3'leri sorun çözülene kadar açmayın diyor. Slimlerde sorun yokmuş.

Okuduğum en mantıklı düşünce "Bios saati ile sistem saati uyusmuyor" diyen bir forum yazarından geldi. gduman isimli forum yazarı "adamlar bios sistem calismasini birbirini takip edecek sekilde yazmislar bu yil icin subat bigisi girilmemis unutulmus ! Alet sistemde 29 subat arayip bulamayinca geri atiyor saati ve tropyler falan hic alinmamis gibi oluyor." böyle demiş doğru gibi geldi çünkü tarih 2000 gitmiş. Güzel tarihe gitmiş ama 2000 UEFA Kupası GALATASARAY'ın

Böyleyse durum, hangi yılların artık yıl olup olmadığını bilmeyen adamın ne işi var ulen Sony'de. Yuuuuuhhh.

Bir an önce düzeltin ulen bios pilini çıkartıp taktırtmakla uğraştırmayın. Çünkü takıp çıkartmak sorunu çözüyormuş. Yinede siz bozdunuz siz çözünüz.

Saygılar...


1 comment:

Ahmet C. Toker said...

subat en sevmedigim aydir. sony'i bizi bu kisa ve gereksiz aydan kurtardigi icin kutlarim. ben nisan ayinda oynayacagim icin sorun yok.