Thursday, March 25, 2010

Wednesday, March 24, 2010

Fenerbahçe Taraftarı

Özhan Canaydın için yapılan saygı duruşuna alkış tutan Fenerbahçe Taraftarlarını bende alkışlıyorum. Helal size.

Saygılar...

Tuesday, March 16, 2010

Helal sana Rüştü


Denizli maçında senden çıkan topa aut diyen hakeme "hayır benden çıktı, korner hoca" diyen Rüştü'ye helal olsun, haaa hıyar hakem karar değiştirmedi ama neyse. Kendini yere atıp faul bekleyen ya da kendinden çıkan topun, karşı taraftan çıktı diye debelenip duran futbolcular varken böyle bir hareket yapmasına, Büyüksün Rüştü, fotoğraftaki hareketini bende sana yapıyorum diyerek sözlerimi tamamlıyorum.

Saygılar...

Tuesday, March 2, 2010

FİFA'ya teklif

Fifa başkanı Sepp Blatter'in Uluslararası Hokey Federasyonu başkanı Leandro Negre ilen yaptığı uzun görüşme, insanlarda merak uyandırmış ve ofsait kuralı kalkıyor mu acaba sorusunu akıllarına getirmiş. Niye bu soru gelmiş çünkü çim hokeyinde ofsayt 1998'de kalkmış. Kural bundan önce sırasıyla 1886, 1972 ve 1987'de 3 kez değişmiş. En son 98'de değişmiş. En son kullanılan ofsayt kuralını gösteren kroki (wikipedia'dan aldım). Bundan önce diğer bölgelerde de ofsayt oluyormuş.




Benim önerim ofsayt kalkmasın ama değişsin kural biraz. Aşağıda gördüğünüz sahanın taralı alanlarında ofsayt olmasın, kanatlar serbest alan olsun. Tamamen kalkarsa mahalle maçlarına döner profesyonel karşılaşmalar. Kanatlar serbest olsun, daha çok orta olsun, maçlar daha güzel olsun.




İşte budur önerim.

Not: Yazımdaki hata nedeniyle yeniden yazdım ilk paragrafı. Hatamız affola.

Saygılar...

Monday, March 1, 2010

PS3'lerin sesizliği





Efenim dün gece 2 itibariyle Playstation 3 konsollarında oyun oynamaya kalkıldığında makina throphylerinize ulaşılamıyor, lütfen oyundan çıkın uyarısı verip oyundan çıkarıyor sizi. Ayrıca sistem tarihini 01/01/2000'e ve saatleri 00:00'a alıyor. Sony yaptığı açıklamada kalın kasa PS3'leri sorun çözülene kadar açmayın diyor. Slimlerde sorun yokmuş.

Okuduğum en mantıklı düşünce "Bios saati ile sistem saati uyusmuyor" diyen bir forum yazarından geldi. gduman isimli forum yazarı "adamlar bios sistem calismasini birbirini takip edecek sekilde yazmislar bu yil icin subat bigisi girilmemis unutulmus ! Alet sistemde 29 subat arayip bulamayinca geri atiyor saati ve tropyler falan hic alinmamis gibi oluyor." böyle demiş doğru gibi geldi çünkü tarih 2000 gitmiş. Güzel tarihe gitmiş ama 2000 UEFA Kupası GALATASARAY'ın

Böyleyse durum, hangi yılların artık yıl olup olmadığını bilmeyen adamın ne işi var ulen Sony'de. Yuuuuuhhh.

Bir an önce düzeltin ulen bios pilini çıkartıp taktırtmakla uğraştırmayın. Çünkü takıp çıkartmak sorunu çözüyormuş. Yinede siz bozdunuz siz çözünüz.

Saygılar...